BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizden Üniversite-Sanayi İşbirliğini Geliştirecek Proje

Yayın Tarihi : 04/01/2017
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın 2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına sunulan “Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi” isimli projenin kabul edildiğini ve proje kapsamında ‘Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi’ için bir bina inşa edileceğini söyledi. Kaygın amaçlarının üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek olduğunu belirterek, “Kabul edilen projemiz ile başta Bartın olmak üzere bölgenin yatırım ortamının iyileştirilmesi, üniversite-sanayi-kamu işbirliğinin geliştirilmesi, bölgedeki girişimciliğin desteklenmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

“Yeni Kurulan Şirketler Ar-Ge Konusunda Desteklenecek”

Ar-Ge ve inovasyon faaliyeti yapabilecek yeni işletmelerin üniversite içerisinde Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde kurularak destekleneceğini de kaydeden Kaygın, “Bu projeyle Kutlubey Kampüsü içerisinde Üniversitemizin Proje ve Teknoloji Transfer Ofisine bağlı alt koordinatörlüklerin (Uluslararası Projeler Koordinatörlüğü, Bölgesel Kalkınma Ajansları, KOSGEB, SAN-TEZ ve Diğer Kurumlar Projeleri Koordinatörlüğü, TÜBİTAK Projeleri Koordinatörlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ile Patent Koordinatörlüğü) yerleşebileceği ve daha etkin çalışmalar gerçekleştirebileceği bir bina inşa edilecektir.” diye konuştu.

“Öğrencilerimiz Sanayinin İhtiyaçlarına Göre Nitelik Kazanacak”

Kaygın öğrenci, mezunlar ve akademisyenlerin girişimcilik faaliyetlerini gerçekleştirebileceklerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz, yeni işletmelerin kurulması sürecinde kuluçka merkezinden hizmet alabilme imkânı bulacaklardır. Teknolojinin üniversiteden sanayiye transferi ile öğrencilerin sanayinin ihtiyaçlarına göre nitelik kazanması sağlanacaktır. Ayrıca Teknoloji Merkezi (TEKMER) kurmak ve bu kapsamda yapılacak protokollerle finans desteklerinden yararlanmak için projeler geliştirilecektir. Bu önemli projenin hazırlanmasında emeği ve katkısı olanlara teşekkür ederim.” diye konuştu.

Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Zafer Kaya ile Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş tarafından yürütülecek 818 bin TL bütçeli proje, 15 ayda tamamlanacak.

SON Haberler

  • BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında

  • BARÜ, yeni açılan programlarıyla yarınlarımıza değer katmaya devam ediyor

  • BARÜ’de farklı yönleriyle hemşirelik mesleğinin önemi konuşuldu

  • BARÜ, ihtisaslaşan üniversiteler ile bir araya geldi

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor