BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

Yayın Tarihi : 03/05/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) uluslararasılaşma stratejisi kapsamında geniş katılımlı paydaşlarla farklı kültürler arasında köprü oluşturan bir öğrenme deneyimi sunarken eğitimde iş birliği ağını da güçlendiriyor.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) paydaşı olduğu Erasmus+ KA131 ve Erasmus+ KA171 Programları ile öğrenci, akademik ve idari personeline yurt dışında öğrenme ve mesleki deneyim edinme imkânı sunduğu gibi yurt dışından gelen katılımcılar ile de deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Erasmus+ KA131 kapsamında BARÜ’nün anlaşmalı olduğu Yunanistan’ın Thesally Üniversitesinden Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Georgios Ntalos ve Dr. Konstantinos Ninikas BARÜ’de öğrenciler ve akademisyenler ile buluştu.

Misafir akademisyenler BARÜ’de ders verdi

Eğitim verme hareketliliği kapsamında BARÜ’ye gelen Yunan akademisyenler Dr. Georgios Ntalos ve Dr. Konstantinos Ninikas, BARÜ Bartın Orman Fakültesi Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği programlarında uzmanlık alanları doğrultusunda öğrencilere ders verdi. Orman Fakültesinin öğretim üyeleri ile çeşitli istişarelerde bulunan Dr. Ntalos ve Dr. Ninikas, yapılan görüşmelerin ardından BARÜ Laboratuvarlarını ziyaret etti.

Türk-Yunan akademik iş birliği hedefleniyor

Bartın Orman Fakültesinde kurumların birbirlerini daha iyi tanıması ve iş birliklerinin geliştirilmesi hakkında görüşlerin paylaşıldığı bir toplantı da gerçekleştirildi. Akademik insan kaynağının katılımıyla yapılan toplantıda ilerleyen dönemlerde Erasmus+ programlarıyla gerçekleştirilen iş birliğinin ilerletilerek ortak Avrupa Birliği Projelerinin geliştirilmesi ve yürütülmesi doğrultusunda fikir birliğine varıldı. Toplantıya katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, BARÜ’de bilgi, bilim ve eğitim deneyimlerini paylaşan Dr. Ntalos ve Dr. Ninikas’a Erasmus+ katılım belgelerini sundu.

Dr. Ntalos ve Dr. Ninikas ise BARÜ’nün sunduğu imkânlardan ve gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

“Uluslararası bilim insanlarıyla birlikte çalışma ve ortak akıl kültürümüzü geliştiriyoruz”

BARÜ’nün uluslararasılaşma misyonuyla eğitim ve araştırma kalitesini farklı kültürden bilim insanlarıyla geliştirdiğini ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Erasmus programları ile geniş bir coğrafyadan uluslararası bilim insanlarıyla bir araya geliyor, birlikte çalışma ve ortak akıl kültürümüzü geliştiriyoruz. Türkiye’nin yükseköğretim alanında çekim merkezi haline gelmesi ve uluslararasılaşmada kurumsal kapasitemizin artmasını sağlama amaçlarına yönelik olarak çalışmalar yürütüyoruz. Yeni hedefler belirlediğimiz bu kapsamlı görüşmeler neticesinde, ortak akademik ve bilimsel çalışmalarımız ile geleceğe daha sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu vesileyle kurumsal ilerleyişimize sunduğu katkılar dolayısıyla Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş’e ve katkı sunan tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca başarılarımızı görünebilir kılmak ve küresel iş birliği stratejileriyle daha iyiye ulaşmak hedefiyle bizlere verdikleri destekler için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın şahsında YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


Haber: Ebru Adalı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’de “10. Öğretmenim Şenliği” gerçekleştirildi

  • BARÜ’lü araştırmacı Dr. Çağlar’a, Genç Araştırmacı Ödülü

  • BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında

  • BARÜ, yeni açılan programlarıyla yarınlarımıza değer katmaya devam ediyor

  • BARÜ’de farklı yönleriyle hemşirelik mesleğinin önemi konuşuldu

  • BARÜ, ihtisaslaşan üniversiteler ile bir araya geldi

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek