BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Türkiye’nin milli projeleri 6.Ar-Ge Proje Pazarında anlatıldı

Yayın Tarihi : 03/11/2023
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) düzenlediği ve sektörün önemli temsilcilerinin bir araya geldiği 6. Ar-Ge Proje Pazarı’nda yerli ve milli teknolojiler hakkında yapılan sunumlar dikkat çekti.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarının ikinci gününde Volrad Batarya Sistemlerinden Dr. Serdar Erkan Volrad firmasının üretim yelpazesindeki ürünler hakkında bir tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Sunumunda İHA çeviricileri ve güç sistemleri, enerji depolama sistemleri,  evlerde kullanılan güç sistemleri gibi ürünleri katılımcılara anlatarak Savunma Sanayii Endüstrisinin gelişmesinde üniversitelerin önemli rol oynadığını vurguladı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığından (TPAO) kıdemli mühendis Erhan Kirencigil ise ”Yerlileştirme Politikaları ve Stratejileri” başlıklı sunumunda TPAO’nun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı olarak çalışan bir devlet kuruluşu olduğunu belirtti. Ayrıca sondaj ve arama faaliyetleri ve Türkiye’de ilk defa üretilmiş birçok farklı teknolojiyi görsel içeriklerle destekleyerek açıkladı.

Kirencigil “Bizler için en stratejik alanlar petrol ve doğalgazın yerlileştirilmesidir. Bu hedef doğrultusunda geliştirilen ilk Türk sondaj kulesi Koca Yusuf sahalarda görevine devam ediyor. Son olarak Karadeniz’de doğal gaz üretimine başladık bu bizim için gurur vericidir. Petrol arama faaliyetlerimiz ise hızla devam ediyor” dedi.

Aynı firmadan uzman Hilmi Orçun Özgener ise TPAO’da işe alım süreçleri hakkında bilgi vererek “İnsan kaynağı sürecinde gençlerin öneminin farkındayız ve bu süreçte katma değer sağlamak için elimizden gelenleri yapmaya hazırız. Bartın Üniversitesi ile de ‘Biz Bize Kariyer Programı’ kapsamında imzaladığımız bir protokolümüz de bulunmaktadır. Gençlerimizle güçlenerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağımızı üniversitelerimizle artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Seminer, katılımcılara teşekkür belgesi ve hediyelerinin takdimiyle son buldu.


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı