BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşları BARÜ’deki festivale katıldı

Yayın Tarihi : 02/11/2023
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getirdiği 6. Ar-Ge Proje Pazarı Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının destekleriyle başladı.

Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağını artırmanın amaçlandığı 6. Ar-Ge Proje Pazarı Türkiye’nin önde gelen kurumlarıyla birlikte milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip markaların sponsorluğuyla gerçekleştiriliyor.

Cumhuriyetin 100. yılında altıncısı gerçekleştirilen festivale Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, TÜBİTAK ve TÜSEB destek veren kurumlar arasında yer alıyor. HAVELSAN ve ROKETSAN’ın platin sponsor olduğu festivalde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), ASELSAN, Çanakcılar Şirketler Grubu, TEİ ve TAİ-Tusaş ise altın sponsorlar arasında yer alıyor.

Bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getiren festivalde ayrıca TCDD TEKNİK, XPLORE, Tekno-Tıp ve Cilas Teknik Kauçuk, Sanko-Çimko, Nexus, Madeş, Asır Dijital, AKTIP, A.Y. Yıldız Kimyevi, Bartın Seramik-Alvit, Işıklar Tuğla, Merkim, Müsiad Bartın, Öztem ve INOVASENS de destek veriyor. Ayrıca TÜRKSAT iletişim sponsoru olarak; Kamil Koç ise ulaşım sponsoru olarak 6. Ar-Ge Proje Pazarının paydaşları arasında bulunuyor.

Kutlubey Yerleşkesi İİBF-Eğitim Binasında düzenlenen festivalde 6. Ar-Ge Proje Pazarı paydaş kurumları ile Düzce Teknoloji Transfer Ofisi tarafından açılan stantlarda katılımcılarla bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunuyor.

Etkinliklerde yer alan BARÜ öğrenci toplulukları Teknofest başta olmak üzere çeşitli yarışmalarda önemli dereceler elde ettikleri çalışmaları sergiliyor.

BARÜ’nün “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanında yürüttüğü 9 ayrı projenin de sergilendiği festivalde; Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi ile Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ise açtıkları stantlarla yaptıkları çalışmaları sergiliyor.


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı