BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Türkiye’nin lider kuruluşları BARÜ’de seminerler verdi

Yayın Tarihi : 02/11/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarında TUSAŞ Motor Sanayi ve Havacılık Motorları (TEİ) ile HAVELSAN’dan isimler seminerler verdi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında katılımcılara ilk olarak Türkiye’nin Teknoloji Geliştirme Projeleri kapsamında öncü kuruluşlarından olan TUSAŞ Motor Sanayi ve Havacılık Motorları (TEİ) Mühendisi Muhammed Burak Çoban tarafından bilgiler verildi.

Havacılık motorlarına ilişkin geliştirilen projelerin videolarını izlettiği sunumunda; “Parça ve Modül Üretimi”, “Motor Bakım Onarım”, “Tasarım ve Özgün Motor Geliştirme” çalışmaları aktarıldı. Ayrıca Türkiye’nin Milli Muharip Uçak KAAN'ın yapım çalışmaları devam eden milli motoru hakkında son çalışmaları aktardı.

Çoban, “TEİ olarak dünya üzerinde en çok motor üreten firmalardan biriyiz. Türkiye’nin ilk yerli üretim helikopter motoru ve ilk orta menzilli füze motorunu ürettik. Ayrıca benzinli İHA motoru, turbo dizel havacılık motor ailesi ve milli helikopter motoru gibi yerli ve milli motor üretimlerinde bulunduk. Bugün burada yer alan gençlerimiz de gelecekte yerli ve milli teknoloji adına değerli çalışmalarda bulunacak” dedi.

HAVELSAN Ar-Ge Teknoloji ve İnovasyon Direktörlüğünden Mühendis Kübra Beylem Davşan ise ‘Girişimcilik ve HAVELSAN’ın Girişimcilik Programları’ hakkında bir sunum gerçekleşti.

Davşan, 6. Ar-Ge Proje Pazarının yerli ve milli teknoloji üretimindeki önemine değinerek “Düzenlendiğiniz bu etkinlik Ar-Ge üretimi açısından oldukça önemli. Genç girişimciler gelişen dünyanın değişen pazarını iyi okumalı ve yeni fikirler üretmelidir. Bizler öğrencilerin yerli ve milli teknoloji üretimine katkıda bulunmasını oldukça önemsiyoruz” diye konuştu.

Seminerler soru ve cevapların alınmasının ardından günün anısına çekilen fotoğraflarla son buldu.


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı