BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun’un “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” mesajı

Yayın Tarihi : 14/07/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 15 Temmuz gecesi vatan ve millet uğruna verilen kahramanca mücadelenin nesiller boyunca dilden dile aktarılacağını söyledi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkemizin geleceğine kasteden saldırılardan biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin 7’inci yılına girdiğimizi ifade etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin faili olan FETÖ’nün gerçekleştirdiği menfur saldırılara karşı kahramanca mücadele ederek şehadete yürüyen 252 şehidimize Allah’tan rahmet dileyen Rektör Uzun, istiklal ve istikbal uğruna verilen mücadelenin tüm dünya için önemli mesajlar barındırdığını vurguladı.

15 Temmuz’un bir kırılma noktası olduğunu da kaydeden Rektör Uzun, şöyle devam etti:

“Genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin sokaklara dökülen aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi bir kez daha kendi kaderlerini tayin etmiştir. 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği bu cesaret bizleri karanlık gecenin aydınlığına taşıdığı gibi Türkiye Yüzyılı’nın da temellerini atmıştır. İşte bu, nesiller boyunca dilden dile aktarılacak kahramanca mücadeleyle ortaya konulan irade yarınlarımızın inşasındaki mihenk taşlarıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu mücadeleye katılan kahramanlarımız hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu duygularla başta 15 Temmuz kahramanlarımız olmak üzere bizi bekleyen gelecek için vücutlarını siper eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimizden ahirete irtihal edenlere Allah’tan mağfiret ve hayatta olanlara da sağlık ve afiyetler temenni ediyorum. Gelebilecek tüm tehlikelere karşı dimdik durabilmek için birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.”


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı