Rektör Uzun’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı

Yayın Tarihi : 09/11/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde minnet ve şükranla yâd ettiklerini ifade eden Rektör Uzun, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere işaret ettikleri tüm sorumlulukların farkında olarak bilim ve teknoloji temelli kalkınmamıza katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırdığını da hatırlatan Rektör Uzun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Esarete boyun eğmeden, gösterdiği liderlikle Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, basiret ve cesaretle attıkları adımlarla bizlere büyük bir miras bırakmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz birliğiyle birlikte bağımsızlığa olan sevdasıyla temellendirilen bu miras sonsuza dek var olacaktır. Bu emanet bizlerin ve bizlere yol arkadaşlığı yapan gençlerimizin ellerinde yükselecek istikbale atılan adımlarımız daha da güçlenecektir. Bu düşüncelerle ebediyete intikalinin 85’inci yılında ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleriyle bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimiz, gazilerimiz ile tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”