İki üniversite arasındaki iş birliği imkânları görüşüldü

Yayın Tarihi : 21/09/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, iki üniversite arasında devam eden iş birliği alanlarının genişletilmesi ve ortak projeler üzerine değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca bölge üniversiteleri olarak yeni eğitim-öğretim döneminde planlanan faaliyetler ve bilimsel süreçler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

BARÜ’nün Cumhuriyet’in 100. yılında 6’ncısını gerçekleştireceği Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgilerin de verildiği ziyarette, Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusundaki kararlılık vurgulandı.

Üniversitelerin bölgesel kalkınma noktasında oynadıkları role dikkat çeken Rektör Uzun, “Ülkemizin kalkınma hedeflerine katkı sunma yolunda yapılabilecek iş birliklerini önemsiyoruz. Tüm paydaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürülebilir bir şekilde hayata geçirmek ve geleceğimize değer katmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda yakın ilgi ve desteklerden dolayı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Özölçer ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, nazik ilgileri ve katkıları için Rektör Uzun’a teşekkür etti.