BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bölgenin en büyük kütüphanesi 7/24 ilgi görüyor

Yayın Tarihi : 20/11/2023
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 7/24 açık olan merkez kütüphanesi rahat ve kaliteli çalışma ortamlarıyla öğrenci ve araştırmacılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesinde yer alan bölgenin en büyük kütüphanesinde her gün yüzlerce kişi kendilerine sunulan kaliteli çalışma ortamlarından yararlanıyor. Bireysel ve grup çalışma odaları, bilgisayar laboratuvarları, engelli bireylere uygun hazırlanan çalışma ortamları ve konferans salonlarıyla farklı kullanım olanaklarına sahip merkez kütüphane, bir yaşam ve öğrenme merkezi olarak hizmet veriyor. Üniversite öğrencilerinin ve araştırmacıların kaynak ihtiyaçlarını karşılayan ve 7/24 açık olan kütüphane; 100 binin üzerinde kitap ve 8 milyondan fazla elektronik yayını bünyesinde barındırıyor.

Sessiz ve nitelikli ortamlarda ders çalışılabilen kütüphane yurtlara yakın mesafede olması ile öğrencilere büyük avantaj sağlıyor. Sadece 2022 yılında, hibrit eğitim sürecine rağmen, günde bin 266 kullanıcı kütüphaneden yararlanırken; vize ve final sınavları döneminde bu sayı 5 binin üzerine çıkıyor. Bireysel ya da gruplar halinde ders çalışan öğrenciler, aile sıcaklığındaki bir ortamda sınavlara hazırlanıyor.

Bu yıl da güz dönemi ara sınavları boyunca öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kütüphanede, gece sıcak çorba ikramı yapılıyor. BARÜ’de vize ve final haftalarında geleneksel hale getirilen çorba ikramı, öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Kütüphanenin bulunduğu yerleşkede, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaları için kantinler ise gece geç saatlere kadar açık tutuluyor.

Kütüphane BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından da sık sık ziyaret ediliyor. Öğrencilerle bir araya gelen Rektör Uzun, ders aralarında mola veren öğrenciler ve araştırmacılarla görüşerek geleceğe dair planlarını dinliyor.

Kütüphanelerin geleceğe iz bırakmak isteyen gençler tarafından dolduruluyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Uzun, “Öğrenci dostu bir üniversite olarak çalışmalarımızın merkezine gençlerimizi alıyoruz. Onların nitelikli bireyler olarak mezun olmalarını sağlamak için tüm akademik ve idari insan kaynağımızla çalışıyoruz. Sınav dönemlerinde de merkez kütüphanemizi 24 saat açık tutarak, rahat ve nitelikli ortamlarda kendilerini evlerinde hissetmelerini istedik. Bu vesileyle kütüphanelerimizi dolduran öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyorum ayrıca bu uygulamada emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı