BARÜ’nün “Öğrenci Odaklı” eğitim stratejisi canlı yayında anlatıldı

Yayın Tarihi : 22/07/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin “Öğrenci Odaklı” eğitim stratejileri temelinde elde ettiği başarılar ve sunduğu imkânlarla ilgili Üniversite TV canlı yayınında bilgiler verdi.

Üniversite TV’nin ilgiyle takip edilen “Akademik Gündem” programına konuk olan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitedeki güncel gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. Kotan Dilmaçünal’ın sorularını yanıtlayan Rektör Uzun, YKS sonuçlarının ardından tercih sürecine giren aday öğrencilere tavsiyeler verdi.

BARÜ’nün öğrencileri merkeze alarak gerçekleştirdiği faaliyetlerden bahseden Rektör Uzun, “Tribünde değil odağında ol” sloganıyla sunulan kaliteli eğitim ortamı, güvenli şehir, sosyal hayat ve konaklama imkânları gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Rektör Uzun, BARÜ’nün Türkiye’nin en çok öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu da aktararak “Akran Öğrenmesi” doğrultusunda elde edilen kazanımların ülkemizin geleceği için oldukça değerli olduğunu kaydetti.
BARÜ’yü büyük bir aile olarak gördüklerini de ifade eden Rektör Uzun, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanında yapılan çalışmalardan uluslararası sıralamalara, kalite süreçlerinden 6. Ar-Ge Proje Pazarına kadar birçok konuda değerlendirmeler yaptı.