BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de ‘Yüzyılın Siyaseti: Kent ve Politika’ konferansı gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 24/10/2023
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı Etkinlikleri’ kapsamında “Yüzyılın Siyaseti: Kent ve Politika” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Bartın Valiliği ve Bartın Üniversitesi (BARÜ) iş birliğinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ömer Baykal ve Dr. Öğr. Üyesi Feriştah Yılmaz tarafından verilen konferans, öğrencilerin yanı sıra üniversite personeli ve vatandaşların da yoğun katılımıyla tamamlandı.

“Türkiye’de Devlet Toplum İlişkisini Yeniden Düşünmek” başlıklı konuşmasını gerçekleştiren Baykal, “Cumhuriyetin 100. yılına girdiğimiz bu önemli haftada öncellikle ülkemiz için şehit olan komutanlarımıza, askerlerimize rahmet diliyorum. Cumhuriyetten bugüne zor dönemler geçirdik. Diğer yandan bugün dünyanın gözü önünde kıyım gerçekleşiyor. Gazzeli kardeşlerimize buradan selam olsun” dedi.

Ayrıca Baykal, Cumhuriyetten bugüne Türkiye’nin devlet toplum ilişkisinde geçirdiği aşamaları aktararak birçok konuda önemli bilgiler verdi.

“Türkiye’de Kentin Tarihi” temasında bilgiler veren Yılmaz ise kentleşme konusunu geçmişten günümüze giden bir süreçte ele alarak özellikle büyük şehirlerdeki değişimlere dikkat çekti.

Ankara’nın başkent olması ve liman kentlerinin ticari önem kazanmasına da değinen Yılmaz, Cumhuriyet ideolojisiyle medeniyetin tüm Anadolu’ya yayılması noktasında yapılan çalışmaları aktardı. 

Yılmaz, sağlıklı kent temasıyla hastalıklarla yapılan mücadele, fabrikaların Anadolu’ya kurularak ekonominin iç kesimlere yayılması amacıyla yapılan çalışmaları da örnekler üzerinden açıklayarak modern mimarinin hayatımıza girişinden bahsetti.

Karşılıklı soru ve cevapların alındığı konferans, günün anısına hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı