BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de Filistin halkı yararına kermes düzenlendi

Yayın Tarihi : 08/11/2023
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) geliri Filistin halkına gönderilmek üzere kurulan ‘Hayır Çarşısı’ yoğun ilgi gördü.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İslami İlimler Fakültesi, Bartın İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bartın Şubesi koordinesinde görevli ve gönüllüler tarafından Filistin’in yararına ‘Hayır Çarşısı’ kuruldu. Kutlubey Yerleşkesinde ‘Filistin’e Destek Zamanı’ adıyla kurulan stantlar öğrenciler ve üniversite personeli tarafından yoğun ilgi gördü.

Gelirinin Filistin'e gönderileceği kermeste, İl Müftülüğü Kudüs Aksa Kur’an Kursu hocaları, öğrencileri ve gönüllü kadınların hazırladığı yemek, tatlı ve el işi ürünler satışa sunuldu. Ayrıca ev yapımı organik ürünler de stantlarda yer aldı. Gün boyunca açık olan yardım kampanyasında toplanan gelir, Filistin’e ulaştırılacak.

‘Hayır Çarşısı’nı ziyaret eden Bartın Valisi Nurtaç Arslan, emeği geçenlere teşekkür ederek “Umuyorum ki tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu vahşet son bulur. Buradan Filistin halkına desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz” dedi.

Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin ise kermese gösterilen ilgiden duyduğu mutluluğu dile getirerek BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a yakın ilgileri için teşekkür etti.

Keskin, “Orada çaresiz bir millet var. Bu kardeşlerimize bizlerin bir şekilde yardım ulaştırması gerekiyor. Bartın halkı adına; hem safımızı belli etmek hem yanlarında olduğumuzu bildirmek hem de toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla Üniversitemiz ile iş birliğinde bir kermes düzenledik. Bu hafta Müftülük olarak düzenlediğimiz onuncu kermes, hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kermese; Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Kırdar ile il yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı