BARÜ’de fidanlar Cumhuriyetin 100. yılı için toprakla buluşturuldu

Yayın Tarihi : 26/10/2023
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından “100. Yıl Hatıra Ormanı Kurulumu” gerçekleştirildi.

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Bartın Valiliği koordinasyonunda Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından “100. Yıl Hatıra Ormanı Kurulumu” gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilen törende farklı türde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan törenin açılışında yaptığı konuşmada ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanların sadece geçmişin bir parçası olmadığını aynı zamanda gelecek nesiller için miras bırakılması gereken bir hazine olduğunu ifade etti.

Vali Arslan, “Hem ilimizde hem de ülkemizin dört bir yanında dikilen bu fidanlar gelecek yıllarda büyüyüp yeşerecek, aynı Cumhuriyetimiz gibi gelecek yüzyıllara kök salacak, ilimize ve yurdumuza nefes olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle bu hatıra ormanının oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla yad ediyorum” diye konuştu.

Cumhuriyetimizin 100. yılının anısına kurulan ormanda fidanlar toprakla buluşturularak can suyu verildi. Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş ve il yöneticileri ile birlikte öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği tören günün anısına çekilen fotoğrafların ardından son buldu.