BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de deprem koordinasyon toplantısı yapıldı

Yayın Tarihi : 07/02/2023
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde hissedilen depremin ardından Bartın Üniversitesinde (BARÜ) koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Büyük yıkıma sebep olan depremin ardından kısa, orta ve uzun vadede yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantı Bartın Üniversitesi (BARÜ) akademik ve idari insan kaynağının katılımıyla düzenlendi. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un başkanlığındaki toplantıda üniversite bünyesinde ilk etapta yapılan çalışmalar aktarılarak ayni yardımların sürmesi yönünde gönüllülük faaliyetleri iletildi. Ayrıca web sayfaları ve kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden AFAD’a yönlendirmeler yapılarak nakdi yardımlara destek verilmesi hususunda bilgilendirmeler yapıldı.

Deprem bölgesinde 3 bin 397 öğrenci ve mezunla iletişim kuruldu

Bölgede bulunan öğrenci ve mezunlarla hızlı iletişim sağlamak için “Destek Masası” kuruldu. Sabit telefon, e-posta ve çeşitli uygulamalar üzerinden haberleşmenin gerçekleştirildiği bu hatlar ile 3 bin 397 kişiye her türlü ihtiyaçları için ulaşılabileceği bilgisi SMS ile bildirildi. Ayrıca öğrenci, mezun ve personel birimler aracılığıyla tek tek aranarak birebir görüşmeler sağlandı. Depremden etkilenen kişilerin durum ve ihtiyaçları saptanarak karşılanması yönünde yoğun bir çaba gösterildi.

Kızılay kan bağışı kampanyası için yönlendirmeler yapıldı

BARÜ tarafından çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla Kızılay Kan Toplama merkezlerine ulaşmaları ve bağışta bulunmaları konusunda çağrılar yapıldı. Yoğun ilgi gösterilen kampanyada ayrıca BARÜ öğrencileri aktif olarak görevler aldı.

Psikolojik desteğin önemi ve dikkat edilmesi gerekenler aktarıldı

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıda deprem bölgesinde yaşayanlar ya da bu bölgede olmayanların maruz kalabileceği psikolojik travma için alınabilecek önlemler de konuşuldu. BARÜ’de alanında uzman akademisyenlerin verdiği bilgiler doğrultusunda akut döneminde yapılması gerekenler ve daha sonra oluşabilecek travmatik stres bozukluklarıyla ilgili eylemler detaylarıyla anlatıldı. Afet sonrası kurulan “Psikolojik Destek Ofisi”nde görevlendirilen akademisyenler süreç kapsamında yapılabilecekleri özetleyen bir rapor da yayımladı.

“Psikolojik İlk Yardım Rehberi”ne ulaşmak için tıklayınız… 

SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı