BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, URAP Türkiye Sıralamasındaki yükselişini sürdürdü

Yayın Tarihi : 24/10/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) URAP’ın açıkladığı 2023-2024 Türkiye Sıralamasında bir önceki yıla göre 8 sıra birden yükselirken, makale puan sıralamasında ise son 7 yılda 50 basamak yukarı çıkmayı başardı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren University Ranking By Academic Performance (URAP) 2023-2024 Türkiye sıralamasını açıkladı. 2009 yılından bu yana 9 gösterge üzerinden değerlendirmeler yapan URAP, araştırma etkinliklerini daha hassas ölçebilmek amacıyla sıralama ölçütlerine 2022 yılında 6 yeni gösterge daha ekleyerek toplam gösterge sayısını 15’e çıkarttı. Yeni göstergelerle üniversitelerin TÜBİTAK proje sayıları, akran iş birliği ile yurt içi ve uluslararası ortak çalışma yapabilme becerilerini ölçmenin hedeflendiği açıklandı.

Türkiye’deki 188 üniversitenin akademik performansının sıralandığı listede BARÜ, Makale Puan Sıralamasında 41’inci sırada yer almayı başardı. 148 yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği 2017-2018 URAP Makale Puan Sıralamasında 91’inci sırada yer alan BARÜ, böylece son 7 yılda 50 basamak yükselmeyi başardı. BARÜ, bu alanda “Devlet Üniversiteleri” arasında 32’nci sırada yer aldı.

BARÜ, tüm üniversitelerin dâhil edildiği genel sıralamada ise bir önceki yıla göre 8 basamak birden yükselerek 76’ncı sıraya çıktı. “Devlet Üniversiteleri” arasında ise 60’ıncı sıraya yükselerek yükselişini sürdürdü.

BARÜ, geçen yıl dâhil edilen göstergelerden Uluslararası İş Birliği puanında 58’inci, Yurt İçi İş Birliği puanında 60’ncı ve TÜBİTAK Proje puanında ise 75’inci sırada yer aldı.

Yayın sayılarını artırmayı başaran BARÜ’de aynı zamanda yayınların etki düzeyi de yükseldi. URAP Toplam Atıf Puanı göstergesinde 2022 yılında 183 yükseköğretim kurumu arasında 57’nci olan BARÜ, 2023 yılında 44’üncü sıraya çıkarken, “Devlet Üniversiteleri” arasında 35’inci sırada yer almayı başardı.

Sürdürülebilir bir gelişim hedefiyle gelecek yolculuklarına kararlı adımlarla yürüdüklerini ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesinin tüm bileşenleriyle birlikte daha iyiye ulaşma hedefiyle önemli mesafeler kat ettik. Bilimsel çalışmalarımız, nitelikli yayın ve teknolojik etki değeri yüksek araştırmalarımızla ortaya koyduğumuz yenilikçi bilgiyi insanlığın hizmetine sunuyoruz. Emek-yoğun bir gayretle çalışıyor, ulusal ve uluslararası alandaki başarılarımız ve yaptığımız iş birliktelikleriyle yarınlara olan yolculuğumuzu sürdürüyoruz. İnanıyorum ki girdiğimiz bu sıralamadaki yerimiz önümüzdeki yıllarda çok daha üst sıralara çıkacaktır.  Bu düşüncelerle Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca tüm yükseköğretim kurumlarımızda olduğu gibi bizleri de kalite eksenli yolculuğumuzda daima destekleyen YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ı ve YÖK üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.  


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı