BARÜ Rektörü Uzun’un Kurban Bayramı mesajı

Yayın Tarihi : 23/06/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bayramların bir arada olmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı günler olduğunu hatırlatan Rektör Uzun, “Bu coşkunun her zaman yaşanmasını, evlerimizden ve ülkemizden eksik olmamasını diliyorum” dedi.

Kurban Bayramının Tüm İslam Âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Rektör Uzun, “İslam Âleminin en önemli günlerinden biri de dayanışma ve kardeşliğin pekiştirildiği Kurban Bayramı’dır. Kurban Bayramı, bu dünyada misafir olduğumuzun bir daha hatırlatılmasıdır. Bu bayramda da küskünlerin barışıp kırgınlıkların son bulmasını, uzaktakilerin sevdiklerine sağ salim kavuşmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Yoksulları dayanışma içerisinde sevindirip bağrımıza bastığımız bayramda Rabbimizden, kendisine sunulan tüm kurbanları kabul buyurmasını, bizi sevdiklerimize ve kardeşlerimize bu vesile ile daha da yakınlaştırmasını diliyorum. Tüm bu düşüncelerle mübarek Kurban Bayramınızı, en kalbi duygularımla kutluyor; BARÜ ailesinin tüm bileşenleri ve tüm halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Rektör Uzun, bayramların muhabbet ve vuslat günleri olduğunu da ifade ederek, “Uzaktakilerin sevdiklerine kavuştuğu hoşgörü günlerinden biri olan bu bayramda, yola çıkacak herkesin trafik kurallarına uymalarını özellikle rica ediyorum” şeklinde konuştu.