BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un 100. yıl mesajı

Yayın Tarihi : 28/10/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Türkiye Yüzyılında gençlerimizle yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, büyük bir gurur ve heyecanla 100’üncü yılına ulaştığımız Cumhuriyeti, 2053 ve 2071 ufkuna taşımak için gayret göstermeye devam edeceklerinin altını çizdiği mesajında “Gençlerimizle yan yana çıktığımız gelecek yolculuğunda büyüyecek, gelişecek ve kararlı adımlarla ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz” dedi.

Rektör Uzun, “Bir milletin varoluş mücadelesinin ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ düşüncesine dönüştüğü Cumhuriyetimizin 100. yılına gururla ulaştık. Bugün ülkemiz bilgiyi ürüne, Ar-Ge’yi ise katma değeri yüksek teknolojiye dönüştürerek 100’üncü yılına ulaşmış, 2053 ve 2071 ufkuna doğru yol almaktadır. Damarlarımızdaki asil kandan aldığımız güçle Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak her geçen gün daha güçlü ve daha müreffeh yarınlara ulaşacaktır” diye ifadeler kullandı.

BARÜ’nün 15 yaşında dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girdiğini de hatırlatan Rektör Uzun, şu şekilde devam etti:

“Maziden atiye giden bu yolda Cumhuriyet’in geleceği gençlerimize emanet olduğunu biliyoruz. Onların gayret ve çalışkanlığıyla ülkemiz, daha müreffeh, daha üretken hale gelecektir. Bu bilinçle tüm çalışmalarımız merkezinde yer alan öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için bizler de tüm bileşenlerimizle güç birliği içeresinde gayret göstermeye devam edeceğiz. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almayı başaran, Türkiye’nin en çok proje üreten ve her şeyden önce yarınlarımız için değer üreten Bartın Üniversitesinde gençlerimizle yürümeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimiz ile ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı