BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ İslami İlimler Fakültesine akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

Yayın Tarihi : 13/11/2023
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) “Sürekli İyileştirme ve Kalite” hedefleri doğrultusunda İslami İlimler Fakültesi akreditasyon sürecinin saha ziyaretleri tamamlandı.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) kalite kültürünü geliştirmek ve tabana yaymak hedefiyle yapılan çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. Bu kapsamda kalite süreçlerinin önemli bir aşaması olan ‘program akreditasyonu’ doğrultusunda yeni adımlar atılıyor. Son olarak İslami İlimler Fakültesinde İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından gerçekleştirilen saha ziyaretleri tamamlandı. Akreditasyon süreçleriyle ilgili yoğun bir çalışma sürecini geride bırakan İslami İlimler Fakültesi, İAA Ulusal Değerlendirme Takımı tarafından ziyaret edildi.

Takım Başkanlığını Prof. Dr. Hidayet Aydar’ın yaptığı ve Prof. Dr. Hüseyin İbrahim Yeğin, Prof. Dr. Abdulvahap Özsoy, Doç. Dr. İshak Tekin, Osman Alpaslan ile Büşra Taşkan’dan oluşan İAA Ulusal Değerlendirme Takımı programla ilgili standartlara ilişkin kanıt dosyaları incelenerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Kırdar başta olmak üzere BARÜ Kalite ve Akreditasyon Kurulu, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yüz yüze görüşmelerin yapıldığı ziyarette,  akademik ve idari personel, dış paydaşlar, öğrenciler ve mezunlarla bir araya gelindi.

BARÜ’de daha iyiye ulaşma gayretiyle çalışmalar yapıldığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, hedeflerinin kalite kültürünün içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak sürekli iyileştirme anlayışıyla kalite süreçlerine büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar Üniversitemizde 4 fakültede 12 program akredite oldu. Eğitim-öğretim, araştırma, toplumsal katkı, yönetim ve kalite güvencesi alanlarında yaptığımız çalışmalarımızla tüm programlarımızın akreditasyon konusundaki çalışmalarını destekliyor ve teşvik ediyoruz. Bu vesileyle kaliteyi önceleyen çalışmaları dolayısıyla İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erol Kırdar’a, akademik ve idari insan kaynağımız ile tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca saha ziyaretleri ve yakın ilgileri dolayısıyla İlahiyat Akreditasyon Ajansı ve Ulusal Değerlendirme Takımına da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı