BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ “Akademik Performans Ödülleri” sahiplerini buldu

Yayın Tarihi : 04/11/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında düzenlenen “Akademik Performans Ödül Töreni” TR MOTOR Genel Müdürü Prof. Dr. Osman Saim Dinç’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ortaya konulan başarılarla Türkiye’nin en hızlı yükselen yükseköğretim kurumları arasında yer alan Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 6. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında “Akademik Performans Ödül Töreni” düzenlendi. 2022 yılında yaptıkları çalışmalarla öne çıkan akademisyenlerin ödüllendirildiği törenin açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ne mutlu bize ki 15 yılını doldurmuş genç bir üniversite olmamıza rağmen akademisyenlerimizin yüksek gayretleri neticesinde çok önemli başarılar elde ettik ve etmeye devam ediyoruz” dedi.

Üniversite olarak ‘Türkiye Yüzyılı’na değer katma hedefinde büyük gayret gösterdiklerinin de altını çizen Rektör Uzun, “Times Higher Education (THE) 2024 Dünya Üniversite Sıralamasında ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisi genel sıralamada 563., Türkiye’de ise 2. olan BARÜ, ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine 11 isim ile girdi. Elbette başarılarımız sadece bunlarla sınırlı değil.  Akademisyenlerimiz bir yandan ülkemizin ihtiyaçlarına uygun olarak projeler üretirken diğer yandan geliştirdikleri teknolojilere patentler alıyor. Bir bütün olarak konuyu ele aldığımızda, şunu söylemem gerekiyor ki BARÜ büyük bir gayretle çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun’un konuşmasının ardından kürsüye gelen TR Motor Genel Müdürü Prof. Dr. Osman Saim Dinç ise sözlerine “Bartın Üniversitesi, Bartın’da proje kültürünü tüm kesime yaygınlaştırmış. Değerli Rektörümüzün gayretleriyle bu kültürün minik öğrencilerden başlayarak lise, lisans ve genele yayarak herkese ulaştırıldığı için emeği geçenleri tebrik ederim” diyerek başladı. 

Dinç, Türk Savunma Sanayisinde yaptıkları çalışmalarla büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini belirterek “15 yıl önce yüzde 80 oranında dışa bağımlıydık, bugün ihtiyacımızın yüzde 80’inini kendimiz karşılıyoruz. Artık ‘Yapıyoruz, Kullanıyoruz, İhraç ediyoruz’. Dünya masasına oturup sözü dinlenen ülke olacağız. Parlak ve güçlü insan gücümüzle oluşturduğumuz ekosistemle bunu birlikte başaracağız. Gençler çok çalışacaksınız, kendinizi iyi yetiştireceksiniz, dünya nasıl nefes alıyor takip edeceksiniz” şeklinde konuştu.

Törenin sonraki kısmında dünya üniversite sıralamalarında üst sıralara yerleşen BARÜ’nün başarılarına katkı sunan akademisyenler de çeşitli ölçütlerle yapılan değerlendirmeler neticesinde başarı ödülü almaya hak kazandı. Akademik Performans Ödüllerinde üstün akademik performans gösteren akademisyenler; elmas, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 farklı kategoride ödüllendirildi.

Ayrıca 2022 yılında kurum dışı fonlarca desteklenen projelerin yürütücülüğünü yapan ve fikirden ürüne giden süreçte çalışmaları tescillenerek patentlenen öğretim elemanlarına ‘Proje ve İnovasyon’ kategorilerinde başarı belgeleri takdim edildi.

Törende, Stanford Üniversitesi tarafından her yıl hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı listede yer alan 11 akademisyen de sahneye çağırılarak başarı belgeleri takdim edildi.


SON Haberler

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı