BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

Yayın Tarihi : 29/04/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) sürdürülebilirlik odağında etkin bir şekilde yürüttüğü sıfır atık uygulamaları ile tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında çalışmalar kararlılıkla devam ediyor. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde kaynakları korumak ve ortak yarınlara temiz bir dünya bırakmak amacıyla 2018 yılında uygulanmaya başlayan proje neticesinde BARÜ’nün Kutlubey, Ağdacı, Ulus ve Kurucaşile Yerleşkeleri “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” alma başarısı gösterdi.

Böylece Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün çeşitli ölçütlerde yaptığı değerlendirmeler sonucunda tüm yerleşkeleri ile sıfır atık belgesi almaya hak kazanan ilk yükseköğretim kurumlarından biri olan BARÜ’de kararlılıkla uygulanan sıfır atık yönetim sistemi tescillendi.

Sıfır atık uygulamalarının yaygınlaşarak üniversitenin tüm birimlerinde bir kurum kültürü haline geldiğini kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun sürdürülebilir gelecek ve iklim değişikliğine uyum ve dayanım noktasında yürütülen çalışmalarla önemli kazanımlar elde ettiklerini vurguladı.

Rektör Uzun elde edilen belgenin el birliğiyle gösterilen çabanın bir sonucu olduğunu da belirterek “Gelecek nesillerin bir emaneti olan çevremizi, yarınlara daha temiz ve yaşanabilir bırakmak için Üniversitemizde hayata geçirilen sıfır atık uygulamalarını kültürel bir pratiğe dönüştürüyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz pek çok çalışma ve bilimsel proje neticesinde tonlarca atığı geri dönüşümle ekonomiye kazandırırken sürdürülebilir bir ekosistem oluşturulmasına katkıda bulunuyoruz. Kararlılıkla uyguladığımız çalışmalardaki başarılarımızın ‘Sıfır Atık Belgesi’ ile taçlandırılması çevreye duyarlı ve bu alanda farkındalık oluşturma konusunda örnek bir üniversite olma konusunda bizleri daha da motive ediyor. Bu uğurda büyük hassasiyet gösteren Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenlerine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnsanlık için yeşil bir sayfanın açılmasındaki öncü gayretleriyle bizleri motive eden Sayın Emine Erdoğan hanımefendiye ve değerli teşvikleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 


Haber: Fatmanur Eriklioğlu / Grafik: Esra Öztürk

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında

  • BARÜ, yeni açılan programlarıyla yarınlarımıza değer katmaya devam ediyor

  • BARÜ’de farklı yönleriyle hemşirelik mesleğinin önemi konuşuldu

  • BARÜ, ihtisaslaşan üniversiteler ile bir araya geldi

  • BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek

  • BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü

  • BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu

  • BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek

  • Uluslararası eTwinning projesi BARÜ’de anlatıldı

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi