BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi “BİGG Spor Ödülleri Töreni”nde sunuldu

Yayın Tarihi : 09/03/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) teknoloji, bilim ve sporu bir araya getiren TÜBİTAK 1001 Spor Araştırmaları kapsamında desteklenen projesi, Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri Töreninde anlatıldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Ünal’ın yürütücülüğünü yaptığı ve Türkiye’de ilk defa ilkokul çağındaki çocuklar için bireyselleştirilmiş aktivite programı geliştirilmesini hedefleyen proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenen TÜBİTAK 1001 Spor Araştırmaları çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştı. 142 kurumdan 1651 akademisyen ve araştırmacının başvuruda bulunduğu çağrı sonucunda destek kazanan çalışmalardan biri olan BARÜ’nün projesi ödül töreninde de sunulmaya değer bulundu.

BARÜ’nün spor alanındaki projesi katılımcılara anlatıldı

İstanbul’da düzenlenen BİGG Spor Ödülleri Töreninde “İlkokul Öğrencilerine Yönelik Ebeveyn-Öğretmen Destekli Bireyselleştirilmiş Fiziksel Aktivite Programının Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” başlıklı projenin poster sunumu yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte sunumu, projenin araştırmacı grubunda yer alan Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Büyükşahin gerçekleştirdi.

Projenin sunumu ilgiyle takip edildi

 Fiziksel aktivite ve eğitsel oyunlar ile ebeveyn-öğretmen destekli karma bir yaklaşım aracılığıyla, 1.-4. sınıf ilkokul öğrencilerinin,  fiziksel uygunluk, motor becerileri, sosyal ve psikolojik iyi oluş düzeylerinin gelişimini destekleyen çalışmanın sunumu katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilerek yeni araştırmalar için farklı konularda iş birliği teklifleri aldı. Sporla ilişkili tüm alanlarda yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi hedefiyle yapılan bu çalışmaların ülkemiz geleceği için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Prof. Dr. Hasan Mandal, proje ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Dekan Prof. Dr. Ünal’ın yürütücülüğündeki projede ayrıca Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Beyza Aksu Dünya ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Büyükşahin, Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Ayça Genç ile Fen Fakültesinden Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak da araştırmacı olarak yer aldı.

“Spor alanında da yenilikçi bilimsel çalışmalar gerçekleştiriyoruz”

Üniversite olarak farklı alanlarda olduğu gibi spor alanında da bilimsel çalışmalarla geleceğe değer katma amacında olduklarını kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ülkemizin öncelikli hedefleri ve alanları kapsamında yaptığımız bilimsel çalışmalarla topluma ulaşma noktasında gayret gösteriyoruz. Desteklenen projelerimizin artması ile akademik üretkenliğimizi her geçen gün daha iyi noktalara taşıyoruz. Bu düşüncelerle yenilikçi bir bakış açısıyla spor disiplinine yönelik önemli bir araştırmayı gerçekleştiren projenin yürütücüsü Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatma Ünal başta olmak üzere tüm ekibi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sporu teknoloji ve bilimle birleştirmeyi amaçlayan çalışmaları için Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak ile Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bizleri daha iyiye ulaşma noktasında her zaman destekleyen YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ve şahsında YÖK üyelerimize, iyi dilekleri ve daimi teşvikleri için TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı