BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de sunulan fırsatlar aday öğrenciler ile ailelerine anlatıldı

Yayın Tarihi : 03/08/2022
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2022”de yer alan Bartın Üniversitesinin (BARÜ) standı, farklı illerden aday öğrenciler ve aileleri tarafından ziyaret edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversite tercihi yapacak adaylar için süreci kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2022” etkinliği tamamlandı. Yükseköğretim kurumlarını aynı dijital platform altında aday öğrencilerle buluşturan fuardaki yerini alan Bartın Üniversitesi (BARÜ), İletişim Koordinatörlüğü tarafından tanıtıldı.

9 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulunda yer alan programların eğitim süreci ve istihdam olanakları konularında bilgilendirmelerin yapıldığı fuarda öğrencilere ve velilerine bilgiler verildi.

Birbirini besleyen önlisans ve lisans programları ile oluşturulan bütünlüklü bir yapı içerisinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün de tanıtıldığı fuarda, Bartın’daki kaliteli eğitim ortamı, güvenli şehir, konaklama, yurt dışı öğrenim ve staj imkânları, iş yeri eğitim modeli, çift anadal ve yandal uygulamaları noktasında sunulan fırsatlar aktarıldı.

YÖK tarafından düzenlenen fuarın önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarında uluslararası öğrencilere tanıtılan Üniversitelerimiz, ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı’nda ise 81 ilden ülkemizdeki öğrencilere anlatıldı. Üniversite tercih süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen sanal fuarlar yükseköğretim kurumlarımızın görünürlüğü için önemli bir fırsat oldu. Aday öğrencilerimiz hayallerinde geleceğe dair merak ettikleri soruları bu fuar aracılığıyla sordu ve alanında yetkin akademik insan kaynağımız tarafından bilgilendirildi. Bu düşüncelerle geleceğimize değer katan yaklaşımlarıyla öğrenci ve ailelerinin yanında olan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve fuarların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.


SON Haberler

  • BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı