BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

Yayın Tarihi : 25/04/2024

Bartın Üniversitesi (BARÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında 2 yıl süre ile akredite edilmeye hak kazandı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ)  yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli unsurlarından biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında sürdürdüğü çalışmalar neticesinde 2 yıl süre ile “Koşullu Akreditasyon” almaya hak kazandı. Eğitim öğretimde kaliteyi tescilleyen ‘YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a takdim edildi.

BARÜ’nün akreditasyon başarısı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde Itri Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Kurumsal Akreditasyon Belgesi teslim törenine Rektör Uzun ile birlikte BARÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ümmühan Avcı katıldı. Akreditasyon belgesini teslim alan Rektör Uzun, “YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında gerçekleştirilen dış değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından “Kurumsal Akreditasyon Belgesi”nin alınmasıyla başarılarının taçlandığını ifade etti.

“Şimdiki hedefimiz tam akreditasyon süreçlerini başarıyla tamamlamak”

Rektör Uzun, “Kaliteyi içselleştirip kurum kültürü haline getirme yolunda birçok çalışmaya imza attık. Dinamik ve öğrenci odaklı yönetim anlayışımızla odağımıza ‘kalite’ kavramını koyarak daima daha iyisini hedefledik. YÖKAK öncülüğünde yürütülen akreditasyon incelemelerinden başarıyla geçerek kurumsal akreditasyon almaya hak kazandık. Çalışmalarımızın tüm basamaklarında kalite süreçlerinin ifadesi olan bu belgenin, doğru üniversite tercihinde aday öğrencilere de yol gösterici olacağına inanıyorum. Şimdiki hedefimiz ise elde edilen bu başarıyı sürdürülebilir şekilde geleceğe taşıyarak 5 yıl süreli tam akreditasyon sürecini tamamlamak olacaktır” dedi.

Rektör Uzun, teşekkür etti

Kurumsal ilerleyişte el birliğiyle gösterilen çabanın önemine de dikkat çeken Rektör Uzun, “Yıllara yayılan kalite süreçlerinde büyük bir gayret ve özveriyle önemli bir mesafe kaydettik.

Bu kapsamda yürüttüğü gayretli çalışmalarla Üniversitemizin 2 yıl süreyle akreditasyon almasında katkısı bulunan başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ümmühan Avcı ve Kalite Koordinatörlüğümüzdeki kıymetli çalışma arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Ayrıca Üniversitemizin bilgi toplumunun saygın bir üyesi haline gelmesi doğrultusunda gayretleri için akademik ve idari insan kaynağımız, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve danışma kurulu üyelerimizin de aralarında olduğu tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Süreç boyunca destekleyici yaklaşımları ve değerli teşvikleri dolayısıyla YÖKAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca kalite odaklı stratejilerin hayata geçirilmesi noktasında bizlere destek olan ve daha iyiye ulaşma noktasında bizleri yüreklendiren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

BARÜ’nün kurumsal akreditasyon süreci

Üniversiteleri uluslararası kalite standartlarına uygunluğu konusunda denetleyen YÖKAK Değerlendirme Takımı, BARÜ’de gerek yüz yüze saha ziyaretleri gerçekleştirerek gerek uzaktan kanıt belge ve dosyaları inceleyerek titiz ve kapsamlı çalışmalar yürüttü. Saha ziyaretlerinde her fakülte ve bölümü tek tek gezen Değerlendirme Takımı, Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri kapsamında iç ve dış paydaşlar ile yüz yüze görüşmeler yaptı.

Tüm paydaşlar ile iş birliği içerisinde sürdürülen yoğun çalışmaların yerinde görüldüğü süreç sonucunda BARÜ’nün eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı, liderlik, yönetişim ve kalite noktasındaki başarıları elde edilen 2 yıl süreli akredite belgesiyle tescillenmiş oldu.

Haber: Ebru Adalı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi