Ilkokul Ögrencileri Üniversitemizi Gezdi

Yayın Tarihi : 15/12/2016

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesini gezen Siremir Çavus Ilkokulu ögrencileri, üniversite ögrencilerinin yardimiyla lastik, plastik gibi atiklardan yaratici esyalar yapti.

Bartin Siremir Çavus Ilkokulu ögrencileri, Bartin Üniversitesini ziyaret etti. Kutlubey Kampüsündeki Mühendislik Fakültesini gezen yaklasik 40 ögrenci ziyaret sirasinda, lastik, plastik, fayans gibi ürünlerden yaratici esyalar yapti. Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertugrul Erdogmus, üniversite ögrencilerinin zaman zaman ilkokul ögrencilerine çesitli kurslar verdigini belirterek, “Insaat Mühendisligi Bölümü 4’üncü sinif ögrencilerinin sosyal sorumluluk dersi kapsaminda, Siremir Çavus Ilkokulu ögrencilerine kurslar verdi. Dört hafta süren kurslar sonunda ögrenciler atik ürünlerden yaratici esyalar yapmayi ögrendi. Kurs sonunda da ilkokul ögrencileri agabeylerini üniversitede ziyaret ederek, tesekkür etti. Ayni zamanda yaptiklari küçük eserleri sergiledi.” dedi.

Erdogmus, sosyal sorumluluk derslerinin sadece ilkokul degil, üniversite ögrencilerinde de bir bilinç olusturdugunu kaydederek, “Sosyal sorumluk projeleriyle ögrencilerimiz sosyal çevreye karsi sorumluluk hisseden bir kimlik kazaniyor. Bu derslerle amacimiz bu degerleri ögrencilerimizin benimsenmesini ve var olan duygularinin daha da gelismesini saglamaktir.” diye konustu.

Ilkokul ögrencileri Mimar Sinan Dersligi fuayesinde yaptiklari ürünleri sergiledikten sonra, derslikleri gezdi. Ziyarette ögrencilere üniversite ve kampüs hayati ile fakülte, bölüm ve meslekler hakkinda da bilgiler verildi.