BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Genç Mühendislerden Proje Sergisi

Yayın Tarihi : 29/05/2015

Bartin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümü tarafindan “1. Proje Etkinligi” düzenlendi. Kutlubey Kampüsünde gerçeklestirilen etkinlikte Çevre Mühendisligi 4. sinif ögrencileri tarafindan hazirlanan 21 proje sergilendi. Etkinligin açilisinda konusan Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Kocabas, çevre mühendisliginin önemini vurgulayarak, “Çevre mühendisligi dünyada olmazsa olmazlar arasinda yer almaktadir. Çünkü insanlar çevrelerini rahat bir sekilde kirletirken, bir yandan da bunun düzeltilmesi gerekmektedir. Iste burada çevre mühendislerine büyük isler düsmektedir.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölüm Baskani Doç. Dr. Handan Ucun Özel ise çevre sorunlarinin gittikçe arttigi ve çevre mühendislerine büyük isler düstügünü belirterek, “Son yillarda çevre sorunlari artmakta ve çevre kirliligi en çok konusulan konular arasinda yer almaktadir. Özellikle küresel iklim degisikliginin etkilerinin daha fazla hissedilmeye baslandigi günümüzde temiz suya, havaya ve topraga olan ihtiyaç artmaktadir. Iste bu noktada ögrencilerimizin hazirladiklari projeler çok önemlidir. Onlar da çevre mühendisi adaylari olarak simdiden üzerlerine düsen görevi yerine getirmeye baslamislardir.” diye konustu.

Yapilan konusmanin ardindan ögrenciler tarafindan projelerle ilgili sunumlar yapildi. Ögrenciler sunumlarda basta Bartin olmak üzere ülkemizde yasanan çevre sorunlarina dikkat çekerek çözüm önerilerini sundu.

Gerçeklestirilen etkinlik, katilimcilarin sergi alanini gezerek proje posterlerini ve maketlerini incelemesinin ardindan son buldu.