BARÜ “Üniversite Tanıtım Fuarı”nda öğrencilerin yanında oldu

Yayın Tarihi : 11/03/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Zonguldak’ta düzenlenen “Üniversite Tanıtım Fuarı”nda lise öğrencilerine üniversite ve bölümlerin tanıtıldığı standı yoğun ilgi gördü.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi ev sahipliğinde Köksal Toptan Spor Salonunda lise öğrencilerine yönelik üniversitelerin ve yükseköğretim programlarının tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen “Üniversite Tanıtım Fuarı”na katıldı. BARÜ ile birlikte 17 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte yüzlerce öğrenci, tercih etmeyi düşündüğü bölümler ve üniversite hayatı hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu.

Etkinlikte BARÜ bünyesinde bulunan 9 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde yer alan programlar ve gelecek eğitim-öğretim döneminde açılması planlanan bölümler hakkında, İletişim Koordinatörlüğü görevli personel tarafından bilgiler verilerek öğrencilere üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

Ayrıca standı ziyaret eden lise öğrencileri ve rehber öğretmenlerinin soruları cevaplandırılırken BARÜ’nün yurt dışı eğitim olanakları, çift anadal ve yandal uygulamaları noktasında sunduğu fırsatlar da aktarılarak, kaliteli eğitim ortamı, güvenli şehir, sosyal hayat ve konaklama imkânlarının önemine vurgu yapıldı. Fuar kapsamında öğrencilere çeşitli bilgilendirici materyaller de verildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan’ın da ziyaret ettiği BARÜ standı, fuarda yoğun ilgi gördü.