Bartin Üniversitesinde Siir Dolu Etkinlik

Yayın Tarihi : 26/05/2015

Bartin Üniversitesi Edebiyat Kulübü ve Bartin Gençlik Merkezi tarafindan siir dinletisi düzenlendi. Ilki Bartin Kültür Merkezinde düzenlenen etkinligin ikincisi Bartin Üniversitesi Konferans Salonunda gerçeklestirildi. Burada yaptigi konusmada Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, siirin Türk edebiyatinda önemli bir yeri oldugunu söyledi. Sair Sezai Karakoç’un Türk edebiyatinda önemli bir sair oldugunu vurgulayan Rektör Kaplan, “Sezai Karakoç’un pek çok siiri dilden dile dolasiyor. O; tabiati, varligi ve hayati anlatmada mükemmel bir sair. Sadece Türkiye’de degil, dünya ölçeginde önemli sairlerden biridir.” dedi.

Rektör Kaplan, konusmasinin ardindan Sezai Karakoç’un “Köse” siirini okudu. Üniversitenin akademik ve idari personeli ile ögrencilerinin de siir okudugu etkinlikte, katilimcilar duygu dolu anlar yasadi. Siir dolu bir gün geçiren katilimcilar, 9 yasindaki Mislina Delice’nin okudugu Cahit Zarifoglu’na ait “Anlamak” adli siiri ise uzun süre alkisladi.

Siir dinletisi, gerçeklestirilen müzik dinletisinin ardindan son buldu.