BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Orman Mühendisligi Is Hukuku Konusuldu

Yayın Tarihi : 25/05/2015

Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi, Bartin Orman Isletme Müdürlügü ve Orman Mühendisleri Odasinin isbirligiyle gelecegin Orman Mühendisleri Için Is Hukuku paneli gerçeklestirildi. Panelin açilisinda konusan Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, ögrencileri hayata hazirlamada düzenledikleri etkinliklerin önemli bir yeri oldugunu söyledi. Karayilmazlar, ormanlarin ülkelerin zenginliklerinden biri oldugunu kaydederek, Orman Mühendisligi Bölümünden mezun olan ögrencilerin de bu zenginlige deger katacaklarini ifade etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardimcisi Ahmet Ünver ise, Zonguldak Orman Bölge Müdürlügünün yapisindan bahsederek, “Ögrencilerimiz Orman Mühendisligi Bölümünden mezun olduklarinda akademik kariyer düsünebilirler, serbest olarak bir girisimde bulunabilirler ya da Orman Bölge Müdürlüklerinde çalisabilirler. Seçimleri ne olursa olsun islerini en iyi sekilde yapmalari ve basarili olmalari hepimizin temennisidir. Orman mühendisleri bu tür panellerde de kendileri gelistirerek mesleklerine katki saglayabilirler.” dedi.

Orman Mühendisleri Odasi Genel Baskani Ali Küçükaydin, gerçeklestirilen egitimin ve orman mühendislerinin önemini aktararak, “Gelecegin 11 mesleginden birinin orman mühendisligi oldugu söylenir. Bu mühendisligimizin 108 tane disiplini var. Meslegimizde öncelikle ekosistem mantigiyla hareket etmek lazim. Bizim bu meslege verecegimiz katki bu anlamda çok önemli. Is hukuku ile ilgili bu panel de haklar ve sorumluluklar baglaminda bize ve meslegimize katki saglayacaktir.” diye konustu.

Daha sonra gerçeklestirilen panelde oturum baskanligini Bartin Üniversitesi Orman Mühendisligi Bölüm Baskani ve Orman Mühendisleri Odasi Il Temsilcisi Prof. Dr. Ismet Dasdemir yapti. Çok yönlü olarak gerçeklestirilen panelde, Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Hukuku Ana Bilim Dalindan Yrd. Doç. Dr. Gökçe Gençay “Lisansüstü Egitim ve Akademisyenlik”, Bartin Orman Isletmesi Yenihan Orman Isletme Sefi Oguz Benkul Bollukçu “Devlet Orman Isletmesinde Orman Mühendisi Olmak”, Orman Mühendisleri Odasi AR-GE Merkezi Baskani Esref Girgin “5531 Sayili Yetki Yasasinin Uygulanmasi”, Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi 4. sinif ögrencisi Caner Senkal “Meslek Basvurusu Is ve Islemleri”, Serbest Ormancilik Büro sahibi Ilhan Özgür Yurt ise “Serbest Ormancilik Bürosunda Yapilan Is ve Islemler” baslikli sunumlarini gerçeklestirdi.
Panel, katilimcilara plaketlerinin verilmesinin ardindan son buldu.