BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Okuma ve Anlama Becerileri Yarismasi Yapildi

Yayın Tarihi : 18/05/2015

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi, ortaokul ögrencilerine yönelik düzenledigi Okuma ve Anlama Becerileri Yarismasi’nin bu yil ikincisini gerçeklestirdi. Bartin Üniversitesi konferans salonunda gerçeklestirilen yarismanin ödül töreninde konusan Egitim Fakültesi Türkçe Egitimi Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Sedat Balyemez, yarismanin genis bir katilimla gerçeklestigini belirterek, “Bu yil yarismamiza 13 farkli okuldan 5. siniflarda 29, 6. siniflarda 34, 7. siniflarda 30 ve 8. siniflarda 24 olmak üzere toplam 117 ögrencimiz katildi. Bildiginiz gibi egitim fakültelerinin ilk ve en önemli paydasi okullardir. Egitim fakültelerinin bulunduklari illerde egitim çalismalarina destek ve yön vermesi beklenir. Yarisma boyunca hem yarismaci okullar ve ögrenciler arasinda tatli bir rekabet ortami olustu hem de okul-üniversite isbirligi pekisti. Bölümümüz ögrencileri, soru hazirlarken ve etkinlikleri uygularken daha simdiden ögretmen olmanin heyecanini yasadilar. Bu nedenle bize dogrudan uzmanlik alanimiz olan bir konuda birinci dereceden paydaslarimizla isbirligi yapma imkâni sagladigi için bu yarismaya oldukça önem veriyoruz.” dedi.

Balyemez, okumanin okudugunu anlamayla tamamlanacagini da ifade ederek, “Geçen yil oldugu gibi bu yil da yarismamizda ezbere dayanan bilgi sorularina yer vermedik. Çünkü biz, ‘okuma’ eyleminin ‘anlama’ olmadan tamamlanmayacagina ve bu sürecin de ezbere dayanan bilgi sorulari ile ölçülemeyecegine inaniyoruz.” diye konustu.

Konusmalarin ardindan geçilen ödül töreninde birinciligi 5. siniflarda Özel Bartin Bahçesehir Deniz Ortaokulundan Kivanç Toper, 6. siniflarda Özel Bartin Amerikan Kültür Dernegi Ortaokulundan Zeynep Durkaya, 7. siniflarda Özel Bartin Fatih Kolejinden Dilara Orhan ve 8. siniflarda TOKI Ortaokulundan Sena Aydin aldi.

Ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin de verildigi yarismada madalya dagilimina göre Özel Bartin Bahçesehir Deniz Ortaokulu, Özel Bartin Amerikan Kültür Dernegi Ortaokulu ve TOKI Ortaokulu aldiklari üçer madalyayla üst siralarda yer aldi.