Bartin Üniversitesinde Arapça Bilgi Yarismasi Yapildi

Yayın Tarihi : 18/05/2015

Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi tarafindan hazirlik siniflarinda Arapça ögretimi gören ögrenciler arasinda bilgi yarismasi düzenlendi. Bartin Üniversitesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen ve Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan etkinlikte konusan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, hazirlik siniflarinin Islami Ilimler Fakülteleri için önemli oldugunu kaydetti. Civelek, “Islami Ilimler Fakültelerinde hazirlik siniflari zorunlu olmalidir. Bu noktada gerekli girisimleri biz yapiyoruz. Bu etkinlikte de görüldügü üzere Arapça, Islami Ilimler Fakültelerinde önemli bir alandir. Önümüzdeki yillarda tüm Islami Ilimler ögrencilerinin hazirlik siniflarini okuduktan sonra normal ögretime geçmelerini temenni ediyoruz.” dedi.

Sorularin Arapça hazirlandigi ve cevaplarin hem Arapça hem de Türkçe verildigi yarismada ögrenciler birbirleriyle kiyasiya yaristi. Yarisma sonunda Hazirlik B sinifi ögrencileri verdikleri 13 dogru cevapla birinci olurken, Hazirlik C sinifi 12 dogru cevapla ikinci ve Hazirlik A sinifi ögrencileri 11 cevapla üçüncü oldu.