BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Selçuk Balci’yla Costu

Yayın Tarihi : 07/05/2015

Bartin Üniversitesinin düzenledigi Bahar Senlikleri kapsaminda konser veren ünlü Türk halk müzigi sanatçisi Selçuk Balci, Bartin Üniversitesinden gençlerle bulustu. Üniversitenin Agdaci kampüsünde gerçeklestirilen konser için toplanan binlerce ögrenciye seslenen Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, düzenlenen etkinliklerde ögrencilerin aktif olarak rol almalari gerektigini belirterek “Bu sene Bahar Senliklerinde zengin bir program ile ögrencilerimizin yaninda olduk. Temennim odur ki, gelecek yillarda ögrencilerimizin dogrudan dogruya aktif olarak katilimin saglandigi programlar yapilir. Biz senlikleri bir eglence havasinin da ilerisine götürerek adeta üniversitemizin bir bilgi sölenine dönüstügü bir zaman dilimi olmasini da temenni ediyoruz.” dedi.

Binlerce Kisi Sarkilara Eslik Etti

Ardindan sahneye çikan Selçuk Balci, konser alanini hincahinç dolduran ögrencilere iki saat boyunca konser verdi. Konserde sevilen parçalarini ardi ardina seslendiren Karadenizli sanatçi, kemençe çalarak horon da oynadi. Binlerce kisinin cep telefonlarinin isiklarini açarak sarkilara eslik ettigi alanda, adeta bir görsel sölen yasandi. Selçuk Balci, konser boyunca “Anlatamam Derdimi”, “Daglarin Kari Erimez”, “Deniz Üstünde Fener” gibi sevilen sarkilariyla unutulmaz bir gece yasatti. Bu gecede ögrencileri yalniz birakmayan Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan da sik sik ögrencilerin yanina giderek onlara eslik etti.

Konser sonunda Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Selçuk Balci’ya çiçek takdim ederken, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Naci Tankut ise üzerinde “Selçuk Balci” yazan Bartin’in yöresel tel kirma tepsisi hediye etti.

Gündüz Sahnede Üniversiteliler Vardi

Bartin Üniversitesi Bahar Senliklerinin ikinci gününde gündüz ise sahnede üniversite ögrencileri vardi. Ögle saatlerinde senlik alanindaki sahneye çikan Müzik Kulübü ögrencileri söyledikleri popüler sarkilarla ögrencilere eglenceli dakikalar yasatti. Aksam saatlerinde senlik, konferans salonunda devam etti. Buradaki etkinlikte Tiyatro Kulübü ögrencileri “Çehov’dan 4,5 Komedi” adli oyunu sahneledi.