BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Ögrencileri Bir Günlügüne Engelli Oldu

Yayın Tarihi : 13/05/2015

Engelsiz Bartin Üniversitesi Koordinatörlügü tarafindan “Engelliler Haftasi” nedeniyle çesitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda Bartin Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ile Egitim Fakültesi ögrencilerinin katildigi bir etkinlik gerçeklestirildi. Ögrenciler görme engelliler tarafindan oynanan goalball adli oyunda birbirleriyle yaristilar. Gözlerini göz bantlariyla kapatan ögrenciler, içinde zil olan topun sesini takip ederek kendi kalelerine gelmesine engel oldular.

On dakikalik iki devre seklinde oynanan müsabakalarda sekiz takim mücadele etti. Dev kalelerde gerçeklestirilen karsilasmalarda ögrenciler, bir günlügüne engelli olarak onlarin ruh halini yasamaya çalisti. “Engelliler Haftasi” nedeniyle katildiklari etkinlikte, kendilerini engelli gibi hissederek empati kurmaya çalisan gençler goalball oynarken zor anlar yasadi.

Kiyasiya geçen karsilasmalar sonunda Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü ikinci sinif ögrencileri sampiyonluk kupasini kaldirdi. Turnuvada Egitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Ögretmenligi dördüncü sinif ögrencileri ikincilik, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü birinci sinif ögrencileri ise üçüncülük kupasini aldilar.

Dereceye girenler kupalarini, Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Genel Sekreter Erturan Asilogullari, Idari Mali Isler Dairesi Baskani Yavuz Çomarli, Engelsiz Bartin Üniversitesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan, Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Ünal’dan aldi.
Turnuva sonrasi katilimcilar “Engelsiz Yasam Için El Ele” temali resim sergisini gezdiler.