BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Makedonya’da

Yayın Tarihi : 29/05/2015

Bartin Üniversitesinin katildigi 4. Uluslararasi Bilim, Kültür ve Spor Kongresi bu yil Makedonya’nin Ohri sehrinde gerçeklestirildi. “Sinirlarin Ötesi: Uyumlu Bir Dünya Insasi” temasiyla gerçeklestirilen kongreye Bartin Üniversitesi de destek verdi. Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in Onur Komitesi Üyesi oldugu kongrede, üniversiteden 41 akademisyen bildiri sundu. Kongrenin açilisinda konusan Rektör Kaplan, uluslararasi kongrelerin Türkiye ile diger ülkeler arasindaki iliskilere katki sagladigini söyledi. Kongrenin dünya barisina sagladigi katkiya olan inancini dile getiren Rektör Kaplan, “Son yillarda Türkiye bilimde, sanatta ve kültürde dünyada öncülük yaparak, bu ülkelerle iliskilerini gelistiren bir ülke olmustur. Türkiye bu gücünü dünyada insanligin bir arada yasama kültürünün ve barisin gelismesine harciyor. Bu toplantinin da bu amaç ugruna gerçeklestirildigine yürekten inaniyorum.” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan

Kongre kapsaminda katilimci belediyeler ve üniversitelerin halk oyunlari ekibi de bir gösteri yapti. Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari Ekibi yöresel oyunlari sergileyerek izleyicilere keyifli anlar yasatti.

Etkinlikte Uluslararasi Bilim Kültür ve Spor Dernegi Baskani Yrd. Doç. Dr. Taner Bozkus, Kongre Esbaskanlari Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Prof. Dr. Musa Yildiz ve Türkiye Herkes Için Spor Federasyonu Baskani Prof. Dr. Erdal Zorba, desteklerinden ve katilimlarindan dolayi Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a tesekkür etti.