BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Bahar Senlikleri Basladi

Yayın Tarihi : 07/05/2015

Bartin Üniversitesi bahar senlikleri, Halk Oyunlari Ekibinin gösterisiyle basladi. Açilis töreninde konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, bahar senliklerini geleneksel olarak sürdürdüklerini belirterek geçtigimiz yillarda yasanan elim kazalardan dolayi düzenleyemediklerini söyledi. Rektör Kaplan, ögrencilerin yasadigimiz aci olaylara duyarsiz kalmadiklarini da vurgulayarak, “Geçen senelerde gerçeklesen iki elim kaza dolayisiyla bahar senliklerini iptal ettik. Sadece bahar senlikleri degil, ilmî toplantilarimizi dahi iptal etmek zorunda kaldik. Dolayisiyla o dönemde içinde bulundugumuz aci duruma duyarsiz kalmayarak yasanan acilari ögrencilerimiz yüksek bir duyarlilikla paylasti. Ögrencilerimiz bize attiklari maillerle bu aciyi paylasmamiz noktasinda bize destek oldular. Dilerim bu tür felaketleri ne biz ne de baskalari yasarlar. Çünkü nerede olursa olsun üzerine konustugumuz varlik olan insanlarimiz, aziz bir varliktir.” dedi.

“Senliklerde Ögrencilerimiz Dogrudan Rol Almali”

Düzenlenen etkinliklerde ögrencilerin aktif olarak rol almalari gerektigini de kaydeden Rektör Kaplan, “Biz üniversitede ne yaparsak yapalim ögrencilerimiz için yapiyoruz. Ögrencilerimiz olmazsa bu binalar, yollar, salonlar bu kadar güzel olmaz. Onlarin varligi üniversitemizi güzellestiriyor. Bu sene bahar senliklerinde zengin bir program ile ögrencilerimizin yaninda olduk. Temennim odur ki, gelecek yillarda üniversitemizden ögrencilerimizin katilimiyla, onlarin dogrudan dogruya aktif olarak katiliminin saglandigi programlar yapilir. Biz senlikleri bir eglence havasinin da ilerisine götürerek, adeta üniversitemizin bir bilgi sölenine dönüstügü ve yillik muhasebesinin yapildigi bir zaman dilimi olmasini da temenni ediyoruz.” seklinde konustu.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan

Yapilan açilis konusmalarinin ardindan Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü ögretim görevlileri bir müzik dinletisi sundu. Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari Ekibinin gerçeklestirdigi gösteri ise katilimcilarin büyük begenisini topladi.

Vali Azizoglu Ögrencilerle Horon Tepti

Konferans salonunda gerçeklestirilen açilis töreninden sonra Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Milletvekili Yilmaz Tunç, Belediye Baskani Cemal Akin, Il Jandarma Komutani J. Alb. Tekin Aktemur, Il Emniyet Müdürü Isa Aydogdu, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Cihat Çakir ve katilimcilar senlik alanindaki stantlari gezdi. Burada ögrenciler tarafindan coskuyla karsilanan davetliler, halk oyunlari gösterisini ilgiyle izledi. Halk oyunlari gösterisinden sonra Vali Seyfettin Azizoglu ögrencilerle horon oynadi. Daha sonra katilimcilar, ögrenci kulüpleri tarafindan hazirlanan stantlari da ziyaret ederek ögrenci faaliyetleri hakkinda bilgi aldi.

Senliklerin 4 Günü de Dolu Dolu Geçecek

Açilisi törenle gerçeklestirilen senlikler kapsaminda 6 Mayis Çarsamba günü Türk halk müziginin güçlü sesi Selçuk Balci, 7 Mayis Persembe günü son zamanlarin en basarili rock gruplarindan Zakkum, 8 Mayis Cuma günü ise dijital platformlarda en çok dinlenen sarkicisi Irem Derici üniversitenin Agdaci Kampüsünde ögrencilerle bulusacak. Organizasyonda konserler disinda, ögrenci topluluklari tarafindan gerçeklestirilecek çesitli etkinlikler ve eglenceli aktiviteler de yer alacak.